Glorious Fool – Warner WEA 99 178

17 Oct 1981
De Waarheid
HdR

Terug naar af

[…]

Nog snel twee lp's opgevist uit de grote hoop: die van Alice Cooper en van John Martyn. Alice is een reputatie omdat-ie een paar redelijke rock 'n' roll-schreeuwers heeft gemaakt: School Is Out ('72), Hello Hurray en No More Mr. Nice Guy (beide '73) en in '79 het aanmerkelijk ingetogener How You're Gonna See Me Now. Met zijn lp Special Force is hij teruggekeerd naar het schreeuw-idioom met bijbehorend vervormd gitaristisch geweld. Het nummer You Look Good In Rags heeft hitkansen als het op single uitgebracht zou worden. De rest is niks.

John Martyn is alleen vermeldenswaardig omdat Phil Collins de produktie heeft gedaan voor deze folkzanger. Derhalve een zorgvuldig en oorspronkelijk geluid op deze lp die Glorious Fool heet. Nummers van enige betekenis ontbreken. Maar interessant voor wie belang stelt in Collins en een Collins-achtige aanpak.

HdR

sitenotes:
This snippet concluded a combined review starting with the fourth Police record Ghost In The Machine. De Waarheid used to be the newspaper of the Dutch Communist Party.

Related to: