Tweemaal pop in Arena

Anonymous
Het Vrije Volk
Tweemaal pop in Arena

De eerste van twee popgroepen treedt vrijdag 21 maart op in [de] Arena [Rotterdam]: Manowar, een Amerikaanse 'Heavy Metal'-formatie.
[…]

Mystiek
En dan op dinsdag 25 maart: John Martyn. Zoals zovelen begon John Martyn aan het eind van de jaren zestig als een conventionele folksolist: man, gitaar en grotendeels zelf geschreven songs. Al vroeg begon hij echter te experimenteren, waardoor invloeden uit oosterse muziek en jazz hoorbaar werden. Veel naambekendheid heeft John nooit gehad. Zijn muziek daarentegen wel: hij werkte samen met The Band, Lee Perry en Phil Collins. Martyn's muziek is moeilijk te definiëren. Hij is sterk in lichtelijk jazzy ballads 'waarin de nevels van de Schotse hoogvlakten zich vermengen met oosterse mystiek'. Tegenwoordig gebruikt hij ook synthesizers, Linn-drums en keyboards, maar ondanks deze koele instrumenten is zijn muziek nog steeds warm, melancholiek en sensueel.

Arena, 21 en 25 maart

sitenotes:
This announcement was published in Het Vrije Volk of Wednesday 19 March 1986. The JM-date came out wrong, though, as John played in Groningen that night. The Rotterdam show was scheduled for Monday 31 March.