Een overdosis pop op Pandora's

Rob Zwetsloot
De Waarheid
Een overdosis pop op Pandora's
In de Doelen te Rotterdam wordt vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober Pandora's Music Box gehouden. Allerwege omschrijft men dit als hét festival van de moderne dan wel vooruitstrevende popmuziek. Op de twee avonden zullen in totaal zo'n 35 groepen optreden. Al weken van tevoren is het uitverkocht. Een korte voorbeschouwing.
Door ROB ZWETSLOOT

Wie het programma van Pandora's Music Box bekijkt, komt tot de conclusie dat er een aantal categorieën zijn. Van sommige kun je je afvragen in hoeverre ze nog iets moderns dan wel vooruitstrevends vertegenwoordigen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Engelsman John Martyn, een uit de folk scene afkomstige zanger die een soort onopvallende behangmuziek maakt. Ook Nico, de rocklegende met de zware stem en het melancholieke orgel, is eerder iemand waarvan je denkt: de oudjes doen het nog best. Andere groepen zijn al bijna een institutie in hun vernieuwingsdrang. Dat geldt bijvoorbeeld voor Einstürzende Neubauten, een uit Duitsland afkomstig gezelschap dat met behulp van industrieel afval hectische kunstmuziek voortbrengt. De Australische zanger Nick Cave is eveneens een bekende naam.
[…]

sitenotes:
This 'announcement' was published in De Waarheid, the communist newspaper of the Netherlands. John's performance was cancelled, by the way.